Anamaria Marinca în Asylum of the Daleks

Anamaria Marinca şi Doctorul în Asylum of the Daleks
Anamaria Marinca şi Doctorul în Asylum of the Daleks

Pentru cei care nu o cunosc deja, Anamaria Marinca s-a născut la Iași, la 1 aprilie 1978, din mama violonistă, iar tatăl profesor de teatru.

A studiat vioara în copilărie, dar a renunțat la muzică în favoarea actoriei: este absolventă a Universității de Artă George Enescu din Iași.

La 25 de ani interepretează rolul Elenei Vișinescu în mini-serialul Sex Traffic (o dramă realizată deCBC/Channel 4),  iar în 2005 a cîştigat titlul de Cea mai bună Actriță pentru acest rol la British Academy Television Awards.

ÃŽn anul 2007, Anamaria a jucat în filmul, regizat de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămîni È™i 2 zile, care a obÈ›inut Palme d’Or, la Festivalul de la Cannes.

În 2012 a jucat în primul episod al sezonului 7 a serialului Doctor Who, Asylum of the Daleks, probabil prima româncă remarcată în serialul britanic produs de BBC.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.